top of page

Ingredienser du bør unngå i hudpleie

Selv om ikke alle ingrediensene som kan finnes i hudpleieprodukter er farlige, noen kan være potensielt skadelige. Her er en liste over noen farlige ingredienser og hvorfor de kan være problematiske:


  1. Parabener - Parabener brukes ofte som konserveringsmidler i kosmetikk for å forhindre vekst av bakterier. Imidlertid er noen studier knyttet til parabener til potensielle hormonforstyrrende effekter, noe som kan påvirke hormonbalansen i kroppen.

  2. Ftalater - Ftalater er kjemikalier som brukes for å mykgjøre plast og gi duft i kosmetikkprodukter. De har blitt knyttet til hormonforstyrrelser, forsinket utvikling hos barn og reproduktive problemer.

  3. Formaldehyd - Formaldehyd er en kjemisk forbindelse som brukes som konserveringsmiddel i noen hudpleieprodukter. Eksponering for formaldehyd kan forårsake irritasjon, allergiske reaksjoner og er klassifisert som et kreftfremkallende stoff.

  4. Aluminium - Aluminiumforbindelser brukes ofte i antiperspiranter for å redusere svette. Det har blitt knyttet til potensiell sammenheng med brystkreft og Alzheimers sykdom. Imidlertid er mer forskning nødvendig for å fastslå en tydelig sammenheng.

  5. Phenoxyethanol - Phenoxyethanol er et konserveringsmiddel som finnes i mange kosmetikkprodukter. Høye konsentrasjoner av phenoxyethanol har vist seg å forårsake toksiske effekter på sentralnervesystemet hos spedbarn. Det kan også irritere huden og forårsake allergiske reaksjoner hos noen individer.

  6. Sulfater - Sulfater, som natriumlaurylsulfat (SLS) og natrium laurethsulfat (SLES), brukes i mange skumsåper, sjampoer og rengjøringsmidler for å produsere skum. De kan være irriterende for huden og øynene, og kan også forårsake tørrhet og avskalling av huden hos noen mennesker.

  7. Mineraloljer - Mineraloljer, som parafinum liquidum, er petroleumsderivater som brukes i fuktighetskrem og leppepomader. De danner en film på huden som kan forstyrre hudens naturlige funksjoner, noe som kan føre til tilstoppede porer og akne.46 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page